Föreningar och nationer bjuder in till fest.

Blev du inte bjuden på slottsbal? Inte vi heller. Men misströsta ej – dina föreningar och nationer har program för de som inte vill fira i sina underkläder hemma i soffan.

Självständighetsbal vid Nylands Nation

6.12.2018 kl. 18:00

Klubben

Trots att Finland inte firar jubileum detta år ska våra fäders land ändå firas med värdighet och glädje. I år firar vi traditionsenligt med frackmiddag på Klubben, följt av efterfest som sig bör! Vi inleder kl. 18.00 och efterfesten inleds ca 23.30.Nationen deltar som vanligt i Fackeltåget från Sandudds begravningsplats. Tåget startar 15.30 och nationen går längst fram efter studentkåren. Vill du gå med så hinner du bra före middagen, vi tar oss i samlad tropp till Klubben efteråt. Kom ihåg att klä dig varmt!

Självständighetsfirande vid Östra Finlands Nation och Åbo Nation

6.12.2018 kl. 19:00-22:00

Nypolen

Aboenser, wiburgenser och ÅSFH:are hör hit! Självständighetsdagen närmar sig och det skall ju förstås firas! I år firar vi traditionsenligt med ärtsoppa och pannkaka på Nypolen, som börjar serveras efter programmet på Senatstorget.Student-och studerandekårer firar likaså självständighetsdagen tillsammans denna gång för hållbar utveckling och Finlands natur. Kransnedläggning vid kapellet på Sandudds begravningsplats börjar klockan 16 och fackeltåget börjar röra sig från klockan 17 mot Senatstorget.

Studerandenas självständighetståg

6.12.2018 start cirka kl. 17:00

Sandudds begravningsplats

Studerandenas gemensamma självständighetståg lyser upp gatorna i Helsingfors. Efteråt firas en folkfest på Senatstorget cirka kl 17:55 med bland annat körsång och tal av borgmästare Jan Vapaavuori samt student- och studerandekårernas företrädare.
Mera info på evenemangets hemsida eller på Facebook. 

Samösterbottnisk självständighetsfest

6.12.2018 kl. 14:00-19:00

Ostrobotnia

Detta festtillfälle är för nationsgulisarna av särskild betydelse då vi i samband med firandet också delar ut nationsbanden åt nya medlemmar. Utöver detta ingår också inspektorernas tal, musik och festkaffe i programmet. Alla nationsmedlemmar är varmt välkomna och klädkoden är ”snäppet snyggare” och studentmössa (om man har).

Mera info på Facebook.

En väldigt självständig kalsarikänni

6.12.2018 dygnet runt

Hemma i din soffa

Finlands 101-årsdag firas i klimatets tecken och det är en bra orsak för att stanna hemma i bara underkläderna. Rädda lite överbliven restaurangmat, laga en bönrätt eller bara korka en ekologiskt och närproducerad kolsyrad dryck. Utsläppen minimeras och koncentreras till din soffas närmiljö.

Den tvåspråkiga sändningen från Slottsbalen startar kl. 18:55 på Yle TV1 och Okänd Soldat sänds kl. 12:00 på Yle Teema Fem.

Lämna ett svar