Ansök nu och få chansen att arbeta för Nordens äldsta studenttidning.

Nu kan du ansöka om anställningen som engagemangsredaktör för Studentbladet – en anställning som öppnar dörrar! Som engagemangsredaktör är din uppgift att i samarbete med chefredaktör Ebba Håkans producera journalistik som riktar sig till studerande. Material produceras i första hand till Studentbladets hemsida, men också till de två fysiska tidningsnumren och tidningens kanaler på de sociala medierna.

Studentbladets redaktion innehar rollen som den finlandssvenska studievärldens intressebevakare. Tidningen finns till för att informera, underhålla, ifrågasätta och analysera vad som händer bland Svenskfinlands studerande. Redaktionen är sedan hösten 2018 belägen vid Tredje Linjen 31 och där sitter chefredaktör Ebba Håkans och väntar – kanske på just dig!

Du behöver inte ha studerat journalistik för att kunna ansöka, men erfarenhet av redaktionellt arbete räknas som merit. Följande egenskaper ses också som fördel hos dig som söker:

  • Goda kunskaper i det svenska språket
  • Foto- och videokunskaper, ett öga för visuella helheter
  • En kontaktyta till det finlandssvenska studielivet
  • Allmänbildning och intresse för samhällsengagemang
  • Förmåga att effektivt nyttja digitala kanaler

Anställningen, som är på deltid (30 timmar i veckan), börjar den 1.1.2019 och slutar den 31.12.2019, med oavlönad paus under sommarmånaderna (1.6-31.8). Engagemangsredaktör väljs av SSI:s medlemskorporationer, som är Studentkåren vid Helsingfors universitet, Aalto-universitets studentkår, Arcada studerandekår, Nylands Nation, Vasa nation, Östra Finlands Nation, Åbo Nation och Teknologföreningen.

Sänd din fritt formulerade ansökan jämte CV och eventuella arbetsprov till Svenska Studerandes Intresseförenings ordförande Viktor Olander på adressen ordforande@stbl.fi senast 12.12.

Frågor kan mycket gärna riktas till:

  • Engagemangsredaktör Ebba Håkans (chefredaktör fr.o.m. 1.1.2019), red@stbl.fi
    +358414309125
  • Styrelseordförande Viktor Olander, ordforande@stbl.fi, tfn +358 50 5610 764
  • Chefredaktör Rafael Donner, chefred@stbl.fi tfn. +358 40 5690 921

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Lämna ett svar