Huvudskådespelarna i det första avsnittet av Champagnenämt. Till vänster Jonatan Svensson, SSI:s ordförande. Rebecca Kurtén, Daniel Tallberg och Kjell Simosas.

En parodiserad talkshow når dagens ljus. Champangenämt är en live-show som driver med stereotypierna av allt som är finlandssvenskt.

Kräftskivor, lucia, champagne, skärgården, snapsvisor med mera. Champagnenämt! Produktionsteamet på 30 personer är redo inför helgens premiär. Regissören känner sig säker på att allt går väl.

– Det blir en mycket rolig show. Varför ska man driva om finlandssvenskhet? Varför inte? tänkte vi, säger Kim Westerlund, regissör.

Champagnenämt är en talkshow i fem delar på 20 minuter var. Premiär för pilotavsnittet sker fredag, 8 december klockan 15. Produktionen är resultatet av en kurs inom broadcasting för studerande vid Yrkeshögskolan vid Arcada.

– Kjell Simosas från radio X3M är en av skådespelarna. Men vi har också andra mindre kända namn med i produktionen. Arcadas Studentkårs kommande ordförande till exempel, säger Westerlund.

Champagnenämt har marknadsförts med en naken man i studentmössa.

– Det blir inte lika vågade bilder i live-sändningen.

Westerlund lovar en live-sändning fyllt med roliga förinspelade program. Teamet har jobbat med programmet  sedan augusti. Showen är riktad till unga vuxna och studerande.

– Vi är redo till 110 procent. Vår målsättning är även lägga upp avsnitten som helhet på Youtube, så att man kan se på de i efterhand.

 

Vem är den Kapten Svenskfinland som sägs vara med?

– Det är en finlandssvensk kompis som alla borde ha. Kapten Svenskfinland är hjälten som ingriper då man behöver en hjälte som mest.

 

Följande livesändningar:

8.12
11.12
12.12
13.12


Alla avsnitt sänds kl. 15 på
Facebook och Youtube:

 

Om skribenten
Redaktör för Studentbladet.
Publicerad
december 8, 2017

Lämna ett svar