Idag invigdes den ”nya” metrostationen Helsingfors universitet. Universitetet fyller 375 år i år och för att fira detta bytte metrostationen Kajsaniemi namn till Helsingfors universitet. Idag öppnades den officiellt med ett evenemang på övre plan av metrostationen. HUS firade på plats tillsammans med öppna universitet och HST. Idag ordnades ett evenemang på över plan av

 

DSC_0047

Idag invigdes den ”nya” metrostationen Helsingfors universitet. Universitetet fyller 375 år i år och för att fira detta bytte metrostationen Kajsaniemi namn till Helsingfors universitet. Idag öppnades den officiellt med ett evenemang på övre plan av metrostationen. HUS firade på plats tillsammans med öppna universitet och HST.

Idag ordnades ett evenemang på över plan av Helsingfors universitets metrostation. HUS var där och delade ut halarmärken åt de tusen första som kom dit med halaren på. Både metron och stationen kryllade av människor med olika färgade halare och alla verkade vara på väg för att skaffa sig ett märke. HST, Helsingfors stads trafikverk, var på plats och delade ut godis och reflexer och Öppna universitet var där och presenterade sig.

DSC_0037

 

Om man passerade metrostationen mellan nio och tolv under förmiddagen kunde man inte undgå alla halarklädda människor. Det var många som ville ha ett märke med det nya namnet. Sofia Penger och Fanny Bäck hade gått upp tidigt för att hinna få ett, men de tyckte inte halarmärket var så speciellt.

Uppdaterad 20.1 16.30: Fel i Sofia Pengers namn rättat.

 

Om skribenten
Publicerad
januari 20, 2015

1 kommentar om “Kajsaniemi blev Helsingfors universitet”

Lämna ett svar